About

Zum Franziskaner är en av världen äldsta restauranger.

Med anor från 1400-talet och samma adress sedan 1622 så bjuder vi på en avslappnad, mysig och unik atmosfär.

VI har ett gediget tyskt-svenskt koncept och du hittar många klassiker

samt en hel del husmanskost hos oss.

 

Vad det gäller öl så gillar vi att stödja små oberoende bryggerier både

i Sverige och Tyskland med fokus på Franken.

Här kan du kan hitta öl som är bryggda speciellt för oss eller som är svåra att hitta utanför dess egen hemregion.

Kvalitet är alltid det viktigaste för oss och samtliga av våra fatöl är opastöriserade.

Vi tycker att det är det enda rätta sättet att servera öl. Vi vill till och med gå så långt som att säga att det är själva definitionen av hantverksöl

 

Även om öl är vår största passion så har vi även en hel del goda viner,

snaps och annan sprit.

Vi har till exempel en helt egen aquavit gjord av Nils Oscar för vår räkning.

 

I januari 2018 stänger vi för lite underhåll, städning och renovering.

När vi öppnar igen så kommer vi kunna erbjuda ett större antal fatöl, en fräschare miljö samt en mer effektiv service och arbetsmiljö.

 

Håll utkik här eller på facebook om när vi stänger och öppnar igen.

 

The Zum Franziskaner is one of the oldest restaurants in the world.

It dates back to the 15th century and has been in the same location since 1622.

It has a distinct German - Swedish theme and we serve a lot of classic dishes.

If you are looking for traditional Swedish cooking this is a very good place to find it.

 

When it comes to beer we do support small and independent

breweries in Sweden and Germany

(Especially Franconia) and you will find beers that are brewed especially for us or are very hard to find outside it’s own region. The quality is always in focus and the main priority for us. None of out draught beers are pasteurized and we believe that’s the only way to serve a good beer. Really, to us that is the true definition of a craft beer

Even though beer is our biggest passion we do have some great wines and spirits as well.

 

 

In January 2018 we will be closed for a few weeks to renovate and clean some parts that have been unattended during the last decades.

When we open we will have more draught beers to offer and a more efficient service level and working environment.