About

Zum Franziskaner är en av Stockholms äldsta restauranger och öppnades av fru Augusta Engelbrecht 23 december 1889.

Det gamla 1600-tals huset revs sedemera och ett nytt ritat av Fredrik Dahlberg uppläts av Carl Smith.

Zum Franziskaner flyttade tillbaks in 1910.

En hel del av vår inredning är från den gamla ölhallstiden med jugendinredning och träpanel så vi bjuder på unik och vacker miljö.

Vi har ett gediget svensk-tyskt koncept och älskar klassisk matlagning

som görs från grunden.

 

Vad det gäller öl så gillar vi att stödja små oberoende bryggerier både

i Sverige och Tyskland och då med fokus på Franken.

Här kan du kan hitta öl som är bryggda speciellt för oss eller som är svåra att hitta utanför dess egen hemregion.

Kvalitet är alltid det viktigaste för oss och samtliga av våra fatöl är opastöriserade.

Vi tycker att det är det enda rätta sättet att servera öl. Vi vill till och med gå så långt som att säga att det är själva definitionen av hantverksöl

 

Även om öl är vår största passion så har vi även en hel del goda viner,

snaps och annan sprit.

 

I juli 2017 fick vi äran att ta över denna vackra lokal.

Vår målsättning är att behålla allt som är gammalt och genuint men att samtidigt utvekla  både koncept interiör.

Just nu håller vi på att fräscha upp bakfickan för att kunna

öppna igen i vår.

 

Varmt Välkomna! 

Stene med personal

 

The Zum Franziskaner is one of the oldest restaurants in Stockholm.

It was founded by Mrs. Augusta Engelbrecht on December 23rd1889

The old 1700-century building was torn down and a new one, drawn by Fredrik Dalberg was built by Carl Smith. It was completed in 1910 and

Zum Franziskaner moved back in.

Some of our interior are from that old beer hall -art nouveau time so we

offer a unique and beautiful interior.

Our concept is Swedish-German and we love classic food

prepared from scratch inhouse

 

When it comes to beer we do support small and independent

 breweries in Sweden and Germany

(Especially Franconia) and you will find beers that are brewed especially for us or are very hard to find outside it’s own region. The quality is always in focus and the main priority for us. None of out draught beers are pasteurized and we believe that’s the only way to serve a good beer. Really, to us that is the true definition of a craft beer

Even though beer is our biggest passion we do have some great wines and spirits  as well.

 

In July 2017 we got the honor of taking care of this beautiful place.

Our goal is to maintain everything old and genuine but at the same time develop both the concept and interior.

 Right now we are doing some serious maintenance in the backroom and it will open up again in the spring.

 

Cheers!

Stene and staff

 

 

The old building that was demolished in 1907

Postcard from , we guess, the 1950's