Zumens Bakficka
Vår bakficka är öppen tisdag till söndag
Här kan du slinka in och lite avslappnat ta en öl eller ett glas vin.
Du kan även ta något lätt att käka som kanske en liten ljummen gubbröra, en S.O.S, janssons frestelse eller en flammkuchen.
Vi serverar dock inte full a' la carte här.
Där emot är bakfickan ett utmärkt ställe att hänga på när man
väntar på bord i matsalen.
Här kan man allt som oftast också dricka så kallad
Bayerische Anstich - självrunnen tysk lageröl.
Det betyder att man helt enkelt slår en tapp i de
för-kylda tunnorna och låter ölen flöda direkt ur dem utan
tillsatt kolsyra eller någon fatanläggning.
Bakfickan var från början inte en del av
Zum Franziskaner utan tillkom under sent 70-tal. Tidigare var det en fristående lokal som fungerade som herrekipering
I januari 2019 gjorde vi en första renovering och byggde
bland annat nya vackra bänkar i massiv ek.
I januari 2020 byggde vi en helt ny bar.
Lite längre fram satsar vi på att få till en egen ingång till bakfickan från
Norra Dryckesgränd.
Stilen i bakfickanär är lite åt funkis/art deco-hållet och
skiljer sig därför från Jugend-inredningen i de gamla delarna.
I bakfickan har vi alltid Cantillon på fat.
Vi blandar och ger av sortimentet från vårat favoritbryggeri i Bryssel.
Det finns även ett fint sortiment av Cantillons 75cl flaskor
Vispat citronsmör
White asparagus, whipped lemon butter
Hackat ägg, brynt smör & persilja
White asparagus chopped egg, browned butter & parsley
Gravat ankbröst, västerbottenskräm, citrusvinägrett
White asparagus, cured duck breast, Västerbottens cheese-creme, citrus vinaigrette
Pilgrimsmusslor, rökt forellrom. ramslökshollandaise
White asparagus, scallops, smoked trout roe, ramson hollandaise
Gueuze, räkor & körvelgrädde
Asparagus soup, Gueuze, shrimps and chervil cream
Avorioris med toppmurklor i cashewnötskräm, pangrattato & vårtomatssky
White and green asparagus avoriorice in cashew cream with morels. Spring tomato jus
Vårprimörer, hollandaise, räkor och fänkålscrudité
White asparagus, butterfried trout, spring vegetables, hollandaise, shrimps and fennel crudité