Sill, ost, smör, potatis och knäckebröd
Gravad, rökt och riven äggula,betor, friterad kapris & surkål,
Kipper rillette shredded smoked egg yolk, fried capers, beets & sauerkraut.
Spisknäcke, västerbottens- och Boxholmsost
Anjovy -& potato casserole with hard bread and cheese
Oxfile, rödlök, äggula och sikrom
Tartar of tenderloin, red onion, egg yolk & amsroe
Fråga vad som serveras idag.
Homemade croquettes and dip
Våra utvalda kallskurna specialiteter
Assorted cold cuts
Bakad tomat & rostad paprika
" Tarte Flambée" with baked tomato & roasted bell peppers
Lufttorkad karré och Spianata Canabra
" Tarte Flambée" with dried porkneck and "Chorizo"
Sikrom, rödlök & smetana
" Tarte Flambée" with amsroe, red onion and smetana
Handskalade räkor, blåmusslor, sås på Wagner Weisse, fänkålscruditet med citrus och dill
Butter baked halibut, shrimps, mussles, wheat beer sauce, fennel cruditet with citrus and dill.
Rostade rotfrukter, tomatsky med saffran och apelsin.
Creamy cauliflower rice, bean croquettes, root vegetables, tomato jus with orange and saffron
med apelsinsyltad ingefära, ragu på linser, bönor, rökt sidfläsk & surkål
Duckleg confit, ginger preserved with orange, lentil ragu with bacon, beans and sauerkraut
Bacon, kapris konfiterad steklök och kokt potatis
Calf Liver with bacon, capers, baby onions and boiled potatoes
Nürnberger, Andouille & Chorizo. Surkål, stekt potatis & två sorters senap.
Sauerkraut, fried potatoes & homemade mustard
med sardeller, citronfiléer, ärtor och stekt potatis
with anjovies, lemon, peas & fried potatoes
Friterade bacon -& västerbottenskroketter, baconlindad haricot verts & pepparsås
Steak au poivre with qroquettes & bacon wrapped haricot verts
Måndagar
Stekt ägg, cornichoner och våra egenpicklade rödbetor
Tisdagar
Persiljestuvad potatis, egenpicklade rödbetor samt husets senap
Onsdagar
Tillbehör varierar. Fråga vad vi serverar idag!
Oftast under sommaen serverar vi bara haxemacka.
Söndagar
Kvällen stek, långkok eller klassiker. Fråga vad vi serverar i dag!
Brynt smör, rostade mandlar och Cantillon-gené
Vrångebäck cheese, browned butter, roasted almonds and Cantillon-Jam
med vår egna fikonmarmelad
Craft Blue Cheese from Sörmland with our own fig marmalade
med myltade hjortron & friterad persilja
Fried Västerbotten cheese with cloudberries
Vispgrädde och körsbär kokta i kriek
Swedish styled cheese-cake with cherries preserved in Cantillon Kriek
Vispgrädde, krossad mandelskorpa och pistagenötter
Ginger poached pear, chocolate sauce, wipped cream, almond cookie & pistachios
Small peice of choklate
Nynäshamns Ångbryggeri 5,3% SWE
Nynäshamns Ångbryggeri 4,8% SWE
Helsinge Ångbryggeri 4,1% SWE
Ekerö Brygghus 5,9% SWE
Nyköping Brewing Co. 5,4% SWE
Nynäshamns Ångbryggeri 5,0% SWE
Gänstaller Bräu 5,0% D
Spezial Bräu 5,3% D
Schlenkerla Guest tap
Price, size and alcohol varies
Heller Bräu D
Beers with a Red initial are brewed especially for us.
The recipes and beers are unique and made to our
requirements.
We always have at least 3 taps of guest beers from independent
breweries in sweden or germany
I bakfickan har vi alltid Cantillon på fat.
Vi blandar och ger av sortimentet från vårat favoritbryggeri i Bryssel.
Det finns även ett fint sortiment av Cantillons 75cl flaskor
Våra vänner på Nynäshamns Ångbryggeri
har fyllt ett antal 10-liters
”Bayerische Anstich”-fat med ofiltrerad Landsort Lager åt oss.
Så, nu kan du alltså beställa in en helt egen självrunnen tunna till ditt bord och du och ditt sällskap kan servera er öl själva.
Faten finns på lager här hos oss* så ingen förbeställning är nödvändig.
OBS.
Minimum 5 (nyktra eller ”ej märkbart berusade”) personer krävs.
Detta för att vi skall hålla oss innanför ramarna för den svenska alkohollagstiftningen samt vad vi själva tycker är en trevlig och sund stämning.
*= dock inte ett obegränsat antal så det kan vara tillfälligt slut.
Klosterbrauerei Andechs 5,5% D
Klosterbrauerei Andechs 5,5% D
Brauerei Heller-Trum 5,1% D
Brauerei Heller-Trum 4,3% D
Brauerei Heller-Trum 4,6% D
Brauerei Heller-Trum 4,2% D
Brauerei Heller-Trum 5,2% D
Brauerei Heller-Trum 6,5% D
Brauerei Heller-Trum 8,0% D
G. Schneider & Son 12% D
Gänstaller Bräumanufaktur 12% D
Staatsbrauerei Weihenstaphaner 5,4% D
Staatsbrauerei Weihenstaphaner 7,4% D
Staatsbrauerei Weihenstaphaner 5,3% D
Nynäshamns Ångbryggeri 9,1% SWE
Nynäshamns Ångbryggeri 9,1% SWE
Nynäshamns Ångbryggeri 8% SWE
Nynäshamns Ångbryggeri 9,1% SWE
Fjäderholmarnas Bryggeri 13% SWE
Juliusspital Silvaner 162/589:-